Rødvinget svarttrost

Velg Navnet For Kjæledyret







  Rødvinget svarttrost

Rødvinget svarttrost (Agelaius phoeniceus) er en fugl som tilhører ordenen Passeriformes og familien Icteridae. Disse spurvefuglene finnes i det meste av Nord-Amerika og mye av Sentral-Amerika , og hekker mest i fra Alaska og Newfoundland sørover til Florida, Mexicogulfen, Mexico , og Guatemala .

Disse fuglene er oppkalt etter hannen av arten, som har en rød skulder og gul vingestang. De er seksuelt dimorfe, med hunnene en mørk brun farge over det hele. De er altetende og lever hovedsakelig av plantematerialer. Denne fuglen hekker i løse kolonier og er veldig territoriell.

Den rødvingede svarttrosten antas å være den mest tallrike levende landfuglen i Nord Amerika , med registreringer som viser at hekkepar over hele Nord- og Mellom-Amerika kan overstige 250 millioner i toppår. På grunn av dette er de oppført som Least Concern på IUCNs rødliste.

Red Winged Blackbird Taksonomi

Den rødvingede svarttrosten tilhører slekten Agelaius, hvorav den er en av fem medlemmer. Slektsnavnet er avledet fra gammelgresk agelaios, som betyr 'selskapelig'. Denne fuglen er en søsterart til den rødskuldrede svarttrosten (Agelaius assimilis) som er endemisk på Cuba.

Disse to artene er sammen søster til den trefargede svarttrosten (Agelaius tricolor) som finnes på stillehavskysten i California og øvre Baja California i Mexico.

Det er mellom 20 og 24 underarter av rødvinget svarttrost som er gjenkjent. Her er underarter og grupper av underarter med rødvinget svarttrost og plasseringene der de finnes nedenfor.

Gruppe phoeniceus:

  • A. p. arctolegus - funnet fra det sørøstlige Alaska og Yukon til det nord-sentrale USA, og migrerer til det sør-sentrale USA.
  • A. p. fortis - funnet fra Montana til det sørøstlige New Mexico, og migrerer til Texas.
  • A. p. nevadensis - funnet fra sørøst i British Columbia til Idaho, sørøst i California og sørlige Nevada, og migrerer til sørlige Arizona.
  • A. p. caurinus - funnet fra sørvestkysten av British Columbia til nordvest i California, og migrerer til sentrale California.
  • A. p. aciculatus - funnet i fjellene i det sentrale-sørlige California.
  • A. p. neutralis - funnet fra kysten av det sørlige California til nordvest for Baja California.
  • A. p. sonoriensis - funnet fra sørøst i California til nordøst i Baja California, sørlige Nevada, sentrale Arizona og nordvest i Mexico.
  • A. p. nyaritensis - funnet på kystslettene i det sørvestlige Mexico.
  • A. p. grinnelli – funnet rundt Stillehavsskråningen fra vestlige Guatemala til nordvestlige Costa Rica.
  • A. p. phoeniceus - funnet fra det sørøstlige Canada til Texas og det sørøstlige USA.
  • A. p. littoralis - funnet fra Gulf Coast fra Sørøst-Texas til Nordvest-Florida.
  • A. p. mearnsi - funnet i det ekstreme sørøst i Georgia og Nord-Florida.
  • A. p. floridanus - funnet i Sør-Florida.
  • A. p. megapotamus - funnet fra sentrale Texas og nedre Rio Bravo-dalen til østlige Mexico.
  • A. p. richmondi – funnet rundt den karibiske skråningen fra Mexico til Belize og nordlige Guatemala.
  • A. p. pallidulus - funnet i sørøst i Mexico.
  • A. p. nelsoni - funnet i det sørlige sentrale Mexico.
  • A. p. matudae - funnet i det tropiske sørøst i Mexico.
  • A. p. arthuralleni - funnet i det nordlige Guatemala.
  • A. p. brevirostris - funnet rundt den karibiske skråningen til Honduras og sørøst i Nicaragua.
  • A. p. bryanti - funnet nordvest for Bahamas.

Gruppe californicus/mailliardorum:

  • A. p. mailliardorum - funnet rundt Central California Coast.
  • A. p. californicus - funnet rundt Central Valley of California.

Gruppeguvernør:

  • A. p. gubernator - funnet rundt det meksikanske platået.

  Rødvinget svarttrost

Egenskaper for rødvinget svarttrost

Rødvinget svarttrost er kjønnsdimorfe, med hunner som er mindre enn hanner. Hunnfugler måler 17 til 18 cm (6,7 til 7,1 in) lang og veier rundt 41,5 g (1,46 oz), mens hannene måler 22 til 24 cm (8,7 til 9,4 in) lange og veier rundt 64 g (2,3 oz). De har et vingespenn på 30 til 37 cm.

Det vanlige navnet på fuglen, den rødvingede svarttrosten, er hentet fra den hovedsakelig svarte voksne hannens karakteristiske røde skulderflekker, eller epauletter, som er synlige når fuglen flyr eller viser seg.

Ved hvile viser hannen også en blekgul vingestang. Hunnene har derimot brune øvre deler, mens de nedre delene er dekket av en intens hvit og mørk åre. De kan også vise en lakserosa flekk på skuldrene og en klar rosa farge i ansiktet.

Begge kjønn av rødvinget svart fugl har en middels lang, avrundet hale, en skarpt svart spiss nebb og svarte øyne og føtter. Unge hanner og kvinner ligner voksne kvinner i fargen.

Gjennom hele livet går den rødvingede svarttrosten gjennom ulike molter. Hannene gjennomgår et overgangsstadium der røde epauletter ser oransje ut før de når sin voksenfarge.

Disse fuglene får sin voksne fjærdrakt først etter hekkesesongen året etter fødselen når den er mellom tretten og femten måneder gammel, noe som er sent i forhold til andre nordamerikanske spurvefugler.

Vingeflekkene på hannene er viktige i forsvaret av territoriet. De med større flekker er mer effektive til å jage bort sine ikke-territoriale rivaler. Interessant nok er flekkene på vingene et tegn på trussel blant menn og har en uviktig rolle, om noen, i møte med det motsatte kjønn.

Levetid for rødvinget svarttrost

I gjennomsnitt har den rødvingede svarttrosten ikke veldig lang levetid, og lever vanligvis bare i rundt 2 år. Imidlertid ble den eldste registrerte rødvingede svarttrosten i naturen over 15 år gammel, og kan av disse fuglene leve over 10 år.

Red Winged Blackbird Diet

Den rødvingede svarttrostearten er en altetende som lever av det de kan finne. De lever først og fremst av frø og landbruksprodukter, som mais og ris, spesielt i den ikke-hekkesesongen. I sesongen blir det også konsumert blåbær, bjørnebær og annen frukt.

Men for det meste i hekkesesongen vil disse tofargede svarttrostene også livnære seg på animalsk materiale som snegler, frosker , nystartede fugler, egg, åtsel, ormer , øyenstikkere , sommerfugler , møll , ekte fluer og edderkoppdyr.

Disse fuglene søker etter insekter ved å plukke dem fra planter, spesielt basen til vannplanter, eller ved å fange dem under flukt.

Red Winged Blackbird Atferd

Den rødvingede svarttrosten er en sosial fugl, som raster i stor bestand og vil ofte trekke i store flokker på tusen eller flere. Disse fuglene er stort sett daglige, og tilbringer mesteparten av dagen på å lete.

De sitter i trær, busker, gjerder og telefonlinjer mens de leter etter maten. Måten deres å fly på er karakteristisk, med raske vingeklaffer som avbrytes av korte perioder med glideflyvning.

Rødvinget svarttrost kjemper egentlig ikke, selv om hanner av arten har vært kjent for.

Territorium

Den rødvingede svarttrosten er veldig territoriell, spesielt i hekkesesongen. Hannene vil forsvare sitt territorium mot andre hanner med rødvinget svarttrost og også mot andre fuglearter.

De vil også slå mot mennesker som kommer for nær reiret deres.

Hjemmeområdet og territoriestørrelsen til den rødvingede svarttrosten kan variere sterkt avhengig av beliggenhet og underart. Hannene kontrollerer vanligvis territorier på omtrent 2000 kvadratmeter. Hunnene okkuperer et territorium med en enkelt hann sammen med mange andre hunner.

Kommunikasjon

Både mannlige og kvinnelige rødvingede svarttrost har en rekke kall, hvorav noen er de samme. De bruker begge nød- og alarmanrop som er forskjellige med trusselens art, og kortkontaktanrop er også vanlig. Trusselanrop brukes også for å avverge rovdyr.

Bare hanner produserer flyanrop, som signaliserer deres utgang fra territoriet.

Disse fuglene bruker også visuelle skjermer for kommunikasjon, spesielt før og under parring. Hannene vil bruke disse skjermene for å tiltrekke seg kvinner og også for å forsvare territoriet sitt fra andre hanner.

Reproduksjon av rødvinget svarttrost

Rødvinget svarttrost hekker fra slutten av april til slutten av juli og hekker i løse kolonier. Disse fuglene er polygyne, med territorielle hanner som forsvarer opptil 10 hunner. Imidlertid parerer kvinner seg ofte med andre hanner enn deres sosiale kamerat og legger ofte klør på blandet farskap.

Parringsritualer begynner med sangen til hannen . Visningene fra hannene inkluderer vokalisering i en sammenkrøpet stilling med rask og svært iøynefallende vingeflastring. Hunnene returnerer ofte ikke sanger før de har etablert seg på en hanns territorium. Hunnen svarer med en lignende huk og vokalisering når den er klar.

De bygger reirene sine i starr, siv, gress, sarg eller or eller pilebusker. De er laget med gress, segg og moser, foret med gjørme og bundet til omkringliggende gress eller grener, vanligvis plassert 7,6 cm (3,0 tommer) til 4,3 m (14 fot) over vann. Reiret er konstruert utelukkende av hunnen i løpet av tre til seks dager.

Hunnene legger en clutch av tre av fire (sjelden fem) egg, som er ovale, glatte og litt blanke i utseende og måler 24,8 mm x 17,55 mm (0,976 in x 0,691 in). De er vanligvis blek blågrønne, merket med brunt, lilla og/eller svart.

Hunnen ruger på egget alene i 11 til 12 dager, hvoretter eggene klekkes. Når de fødes, er de unge rødvingede svarttrostene blinde og uten fjær. Nestlings mates nesten umiddelbart etter klekking med små leddyr , som øyenstikkere, møll og sommerfugler.

Nestungene mates primært av hunnen, selv om hannen til tider vil delta i fôringsprosessen. Ungene er klare til å forlate reiret 11 til 14 dager etter klekking.

Par reiser to eller tre clutcher per sesong, med et nytt reir for hver clutch. Ungene blir vanligvis kjønnsmodne i løpet av 2 til 3 år, og hunnene formerer seg i opptil ti år.

Rødvinget svarttrost plassering og habitat

Den rødvingede svarttrosten er vidt spredt over hele Nord-Amerika, bortsett fra i den tørre ørkenen, høye fjellkjeder og arktiske områder. De hekker fra sentral-østlige Alaska og Yukon i nordvest, Newfoundland i nordøst, nordlige Costa Rica i sør, og fra Atlanterhavet til Stillehavet.

De kan vanligvis finnes i åpne gressområder, og foretrekker våtmarker. Den rødvingede svarttrosten bor både i ferskvanns- og saltvannsmyrer, men kan også finnes i tørre høylandsområder, som i enger, prærier, lett skogkledde løvskoger og åker. Om vinteren finnes rødvinget svarttrost oftest i utmark og kulturlandskap.

Rødvinget svarttrosttrekk

Vinterområdene for rødvinget svarttrost varierer etter geografisk plassering. Rødvinget svarttrost som hekker i den nordlige delen av sitt utbredelsesområde, det vil si Canada og grensestatene i USA, migrerer til det sørlige USA og Mellom-Amerika fra og med september eller oktober (eller noen ganger så tidlig som i august) for vinteren.

Befolkninger nær Stillehavs- og Gulfkysten i Nord-Amerika og de i Midt-Amerika er imidlertid ikke migranter; de er helårsboende og tilbringer vinteren i hekkeområdene sine.

  Den rødvingede svarttrosten

Bevaringsstatus for rødvinget svarttrost

Den rødvingede svarttrosten er en av de vanligste, utbredte og rikeligste fuglene over hele Nord-Amerika. De er oppført som Least Concern på IUCNs rødliste.

De kan overleve i en rekke habitater, noe som betyr at de kan overvinne tap av habitat godt. På grunn av dette er de egentlig ikke beskyttet på tvers av sitt område fra effektene av tap av habitat og urbanisering. Til tross for deres evne til å tilpasse seg, antas det at disse fuglene i nær fremtid vil begynne å lide med tap av våtmarksområder.

Rødvingede Blackbird Predators

Rovdyr av den rødvingede svarttrosten kan variere basert på plassering. De viktigste rovdyrene til denne fuglearten inkluderer vaskebjørn , ugler, korthalehauker, rødhalehauker, amerikansk mink, langhalede veslinger , vanlige grackles, eurasisk skjærer , og slanger .

Ravner og beitedyr som sumpnøttarter lever av egg og unger, men bare når reiret blir stående uten tilsyn. For å hindre dannelse på egg og unger, hekker rødvinget svarttrost i grupper, og hekker også over vann. De hekker også høyt i tett kantrør, i en eller to meters høyde, for å unngå å bli sett.

Rødvinget Blackbird Viktighet

Fordi den rødvingede svarttrosten er en grovfôrer, er den svært viktig for økosystemet. Disse fuglene hjelper til med å kontrollere insektpopulasjoner, og hjelper planter og avlinger å vokse ved å spise av ugress. De spiser skadedyr som kan skade bomulls- og alfalfaavlinger. De hjelper til med å spre frø i hele sitt område også. De kan også være en viktig matkilde for dyr som vaskebjørn og mink.

Dessverre, fordi disse fuglene flokker og raster i så stort antall, kan deres økosystem også bli påvirket negativt. I noen områder kan de se ut til å 'ta over' når de migrerer eller hekker fordi de reiser i veldig store grupper. Disse fuglene kan også ødelegge gårdsmarker, noe som fører til inntektstap for bønder. På grunn av dette forgifter bønder noen ganger ulovlig disse fuglene ved å bruke plantevernmidler.

Vanlige spørsmål om Red Winged Blackbird

Hvor er rødvingede svarttroster i verden?

Rødvinget svarttrost finnes over hele Nord-Amerika. De strekker seg fra det sørlige Alaska på det nordligste punktet, til Yucatan-halvøya i sør og dekker størstedelen av kontinentet fra Stillehavskysten av California og Canada til østkysten.

Hva spiser rødvinget svarttrost?

Rødvinget svarttrost vil spise av det de kan finne, selv om de hovedsakelig spiser plantemateriale som frø, samt animalsk materiale som snegler, frosker, egg, ormer, øyenstikkere, sommerfugler og møll.

Er rødvingede svarttrost migrerende?

Noen rødvingede svarttrost er trekkende. De som bor i den nordlige delen av teoriområdet er migrerende, og tilbringer sine vintre i det sørlige USA og Mellom-Amerika. I Vest- og Mellom-Amerika er bestandene generelt ikke-migrerende.

Har rødvinget svarttrost røde vinger?

Ikke akkurat. Hanner med rødvinget svarttrost er svart over hele og har en rød skulder og gul vingestang. Disse røde vingeflekkene som gir fuglen det vanlige navnet er mest synlige når fuglen flyr eller viser seg. Hunn med rødvinget svarttrost er derimot stort sett brun over det hele.

Hvor mange typer rødvinget svarttrost finnes det?

Det er mellom 20 og 24 underarter av rødvinget svarttrost funnet i hele Nord-Amerika.